Het coronavirus


We worden allemaal geconfronteerd met de corona-crisis. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volg je de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen paramedische zorg:

De eigen praktijk blijft gewoon open en de behandelingen kunnen doorgaan mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. Ook wanneer je langer dan twee weken geleden in een risicogebied bent geweest, maar geen griepverschijnselen, luchtweg- of verkoudheidsklachten hebt, kan de behandeling doorgaan. Twijfel je of je naar de behandeling kunt komen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

We gaan uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van onze cliënten en therapeuten, zoals je dat van jouw vertrouwde fysiotherapiepraktijk kunt verwachten. Mocht jouw therapeut vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daar persoonlijk over geïnformeerd. We zullen dan samen naar een andere oplossing zoeken.


Fysiotherapie op afstand
Kun je niet naar de praktijk komen, dan is fysiotherapie op afstand mogelijk. De therapeut kan telefonisch de voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de MijnZorgApp toesturen. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie. Krijg je aan huis fysiotherapie? Dan kan dit ook gewoon doorgaan, mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. De fysiotherapeut geeft het aan als hij/zij zelf niet in staat is om te behandelen.


Maatregelen in de praktijk
In de praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik. Daarnaast is het belangrijk om zelf een handdoek mee te nemen.


Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op deze webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.


Meer weten?
Neem contact op met je eigen praktijk bij jou in de buurt. We informeren je graag verder.